Energi, forbrukeratferd og aktiv bruk av markedsmekanismer – tilbud og etterspørsel

Fascinerende delaktighet fra informasjonsdirektøren i viral kampanje og påfølgende debatt i sosiale medier. Den aktive bloggeren Homo Ludens reagerer på «Olje-Ola» sine uttalelser om klimagevinster og ensidig stenge de norske oljekranene samt Statoils globale mål om å minimere industriens negative innvirkning på miljøet. Twitterformatet strakk ikke til og standpunktene i #energidebatten spres i ulike kanaler.

Det er sammenheng mellom i hvilken grad bedrifter implementerer bærekraftige strategier og i hvilken grad de ser målbare fordeler av bærekraftige initiativer.

Rapportering om bærekraftig utvikling er en form for verdirapportering der en organisasjon offentlig kommuniserer sine økonomiske, miljømessige og sosiale ytelser – sammenlignbart med den årlige økonomiske rapporteringen. Disse ytelsesindikatorene eller såkalte Ecological footprints kan være et effektivt tiltak for å endre atferden i organisasjonen.

Potensielle barrierer for bærekraftige strategier:

  • Mangel på krav fra forbrukere, aksjonærer og samfunn
  • Ineffektivt adresserte regulatoriske begrensninger
  • Mangel på støtte fra toppledere og frykt for at konkurrenter kommer i forkjøpet

Statoils aksjonærer bør presse hardere på for ny teknologi som reduserer industriens negative miljømessige og sosiale ytelser. For oljesand investeringene i Canada er det allerede for sent.

Muligens vil det nye 66 800 kvm store hovedkontoret til Statoil på Fornebu i Oslo romme en mer balansert målstyring inkludert både innovative virale twitre-kampanjer, omfattende lobbyvirksomhet samt bærekraftige strategier.

Trechinsky – Reliable Source, significant-minority viewpoints

Leave a Reply